Premijerko, stanite na čelo zagrebačkog Gay Pridea!

Smrt pederima

Zelena stranka (sjedište u Rijeci, predsjednik Aljoša Babić) objavila je slijedeći javni poziv presjednici vlade Republike Hrvatske Jadranki Kosor.

Premjerko Kosor, stanite na čelo Zagreb –Pridea i tako pokažite da iskreno i bezrezervno osuđujete nasilje koje se u subotu dogodilo u Splitu. Stanite na čelo Zagreb-Pridea i pokažite da u obrani ljudskih prava u Hrvatskoj ne držite figu u džepu i da ne koketirate sa idejama proganjanja manjinskih seksualnih orjentacija. Pokažite da oni koji šire homofobnu mržnju nisu vaše biračko tijelo i da ne želite njihove glasove na sljedećim izborima. Svjesni smo da je ovaj poziv ustvari korak natrag za promociju prava LGBT zajedice jer bi se svaka slijedeća ovakva povorka trebala odvijati u što normalnijoj atmosferi uz sve manju policijsku zaštitu i manju javnu pompu. Nažalost , primjer brutalnog napada na pride – povorku u Splitu pokazao je da je Hrvatska još daleko od normalne atmosfere u kojoj bi se ovakve manifestacije trebale održavati. Ono od čega je Hrvatska miljama udaljena je kultura tolerancije u kojoj se neslaganje sa nečim što je različito neće izražavati bacanjem kamenja, topovskih udara, pepeljara ili razbijanjem glava nego ignoriranjem,okretanjen leđa ili prosvjedom drugačijeg karaktera. (…) Stoga , budite dio Zagreb-Pride, ne morate biti na njegovom čelu ali budite dio njega i pokažite da ne vodite ovu zemlju kao predsjednica HDZ-a nego kao prvi čovjek zemlje u kojoj krilatica „različito je lijepo“ neće ustuknuti pred divljaštvom i primitivlukom.

Zoran Oštrić, koordinator projekta KOMAZ, na svom blogu piše:

Nakon onoga što se u Splitu dogodilo, moram se pojaviti na Gay Prideu u Zagrebu u subotu, iako inače ne bih. Da je to kao skup Hara Kršne, malo šetaju, pjevaju, nikoga ne diraju i nitko njih ne dira – ne bih se ni ja obazirao. Ali ako netko počne urlati “ubij, ubij hindusa!”, ja ću im pružiti podršku. To je građanska dužnost svakog normalnog Hrvata. S prvoga Gay Pridea, ostala je jedna zabavna anegdota, a slomljeno rebro je zaraslo.

O autoru Zoran Oštrić

Osobni blog: http://zoranostric.blog.hr
Ovaj unos je objavljen u društveni pokreti i organizacije, Zelene stranke u Hrvatskoj. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s