EU program Geronimo promovira proizvodnju bioplina na farmama

Europski program energy4farms donosi svoje dokumente i na hrvatskom jeziku. Promocija proizvodnje bioplina na stočnim farmama.

IEE GERONIMO – 1st European Dairy Farm Energy Portal

GERONIMO2 – BIOPLIN je inicijativa koja traje 30 mjeseci, uz potporu programa Intelligent Energy Europe, čiji je cilj bliska suradnja s vlasnicima farmi diljem Europe kako bi se otkrio potencijal bioplina te mogućnosti korištenja istog kao isplativog i ekološkog načina zbrinjavanja gnojovke. U sklopu projekta blisko surađujemo s:

  • Farmerima kako bismo otkrili održivost tehnologije bioplina kao isplative investicije na farmama, kroz potporu u izradi obećavajući poslovnih planova za bioplin
  • Zakonodavnim institucijama kako bi osigurali da će potencijalne prepreke u primjeni bioplina biti uklonjene

Ovaj je projekt nastavak prethodne Intelligent Energy Europe inicijative, GERONIMO 1, u sklopu kojeg je razvijen prvi interaktivni web portal za europske farmere vezan za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije na farmama (www.dairyenergy.eu), koji je također identificiran kao prilika za promociju bioplina kao isplativog i ekološkog rješenja.

Potaknuti velikim uspjehom projekta GERONIMO 1, Europska Komisija je odlučila financirati nastavak projekta, sada više usmjeren na bioplin GERONIMO 2 (www.energy4farms.eu)

GERONIMO II BIOPLIN će:

  • Provesti energetske preglede na farmama krava i svinja diljem Europe kako bi se otkrio potencijal od 33.7 GWh bioplina kojim bi se smanjile emisije CO2 za čak 135,000 tona
  • Davati potporu pilot projektima kako bi se osiguralo da se barem 4,230 MWh primjeni prije kraja inicijative čime će se smanjiti emisije CO2 za čak 16,860 tona
  • Izgraditi i proširiti znanje farmera o potencijalu bioplina kako bi se osigurala
    daljnja proizvodnja 20.2 GWh električne energije iz bioplina i smanjenje emisije CO2 za čak 81,000 tona

U prilogu možete pronaći prvi Newsletter projekta kao i prigodne brošure. Nakon registracije na našoj Internet stranici, koja je u potpunosti besplatna, možete pratiti sva događanja te sve dokumente i analize koje se izrađuju tijekom projekta.

Oglasi

O autoru Zoran Oštrić

Osobni blog: http://zoranostric.blog.hr
Ovaj unos je objavljen u obnovljivi izvori, poljoprivreda. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s